Diskuse

Jak jsem chtěla zvítězit nad depresí a nakonec jsem ... vyhrála

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J72a97n 77G56o19e71t11z

30. 8. 2016 11:46

Znám to, a zatraceně dlouho. Bez antidepresiv ani ránu, ale zase se cítím dobře. Musím to zaklepat. Držím palce.

0 0
možnosti

Je nadevší pochybnost, že antidéčka a jiná chemie příčinu neléčí. Ale dají alespoň člověku na čas vydechnout. Je to jako s migrénou. Když bolestí mlátíte hlavou do zdi, je asi analgetikum dobré. Někdy stačí změnit zaměstnání a deprese zmizí. Je to typická nemoc člověku na míru ušitá. Ale jako každá nemoc je zároveň příležitostí k sebepoznání. Proto považuji dlouhodobé užívání psychofarmak za zločin na sobě samém.

1 0
možnosti
Foto

Problém ovšem je, že většina lidí jakmile pozná tu snadnou cestu, tak už dál nemá chuť absolvovat tu méně schůdnou, která vyžaduje mnoho úsilí.

0 0
možnosti
Foto

Píšete zde o prášcích proti depresím. Myslím, že většina z nás si někdy sáhla na dno a jako berličku něco pro uklidnění užila. Také prášky na spaní, po probdělých nocích poslední záchrana před totálním vyčerpáním.

Všichni si chceme dokázat, že situaci zvládáme, ale myslím že neuškodí míti někde v kufříku první pomoci nějaký ten prášek pro, co kdyby.

Již delší dobu léčím vysoký krevní tlak. Mé tělo nemá rádo změny a to se týká i prášků. Farmaceutické firmy chtějí vydělávat, tedy valí na trh nové a nové výrobky a ty původní dobré a vyzkoušené ruší. Také mě to postihlo, změna medikace a tak teď jsem v nelehkém období, protože se vypořádávám s vedlejšími účinky, sucho v krku a v ústech, kašel, nervozita a nespavost. To co jsem měla již vychytáno, znovu přišlo a já s tím bojuji a při tomto boji jsem byla ráda, že mám svůj kufřík a je kam šáhnout.

Všechny léky mají vedlejší účinky a my chroničtí pacienti je musíme pravidelně užívat do konce života, máme je předepsány lékařem a netýkají se psychiky. Je to začarovaný kruh a z něj nemůžeme ven i když víme, že platíme daň v podobě jiných zdravotních problémů.:-(

0 0
možnosti
Foto

Dopředu říkám, že vím že se to nedá zobecňovat, ale často je to jen na vás zda chcete v začarovaném kruhu zůstat nebo z něj vystoupit. Mně kdysi lékaři také naordinovali užívání léků až do konce života. Já se s tím nechtěl smířit a riskl jsem to a léky vrátil. Žiju, přesto že mě strašili, že ohrožuji svůj život. Je to již víc než 15 let a já od té doby již neberu žádné syntetické léky. Když je mi někdy zle, přejdu na bylinkové čaje a jednou jsem řešil zánět čelistního kloubu třídenním půstem.

0 0
možnosti

P64e71t30r 38D11o39b11r37ý

27. 8. 2016 14:41

Existuje velice malé procento psychiatrů a psychoterapeutů kteří znají naprosto přesnou cestu k úplnému odstranění psychických problémů. Nindy to není cesta medikace. Někdy tito terapeuti mají naprosto konkrétní osobní zkušenost, což je zkušenost naprosto nesdělitelná. Potom jsou lidé kterým se pomoci dá a jsou lidé kterým se pomoci nedá. Ten zásadní rozdíl je v lidském egu a ve schopnosti uvědomit si svoje chyby a špatné vlastnosti a tyto dokázat začít důsledně hlídat a odstraňovat. Fatálním omylem a dalo by se říci finančně motivovaným podvodem je naprosto ničím nepodložená hypotéza o jakési chemické nerovnováze a neurotransmiterech. Správnou psychoterapií se správným zvládnutím je plně odstranitelná jakákoliv psychiatrická diagnóza. Zde je příklad dvou zcela uzdravených žen, původně s těžkou schizofrenií.

http://www.youtube.com/watch?v=xmLUkTbPWDQ&feature=youtu.be

0 0
možnosti
Foto

J23a59n88a 21M15a15j59o44v27á

28. 8. 2016 16:59

myslím, že jste naletěl a velmi se mýlíte. A to psychoterapii rozhodně nepodceňuji.

0 0
možnosti

Je málo článků natolik aktuálních, jako je deprese, anxiozita a nezměrné utrpení s tím spojené. Je to epidemie moderní doby. Ale nenechme se mýlit. Byla tu vždy a v těžších případech končila smrtí. Jediné anxyolitikum byl alkohol. Kdosi napsal, že devatenácté století bylo ve znamení kořalečníků a mlácených žen. Depresí bylo ale méně. Lidé byli ukotveni v rodině, společnosti, věděli co mají dělat a především věřili. Problém je, že v očích ignorantů depresantovi vlastně nic neschází. Jsou jen líní. Deprese je svinstvo prvního řádu. Láme vůli, ničí charakter a těžce devastuje myšlení. Proto je v akutní fázi nezbytné nic nedělat, nemyslet, nefilosofovat a vyhledat cvokaře. Stud není na místě. Je to skoro in. Mít svého cvokaře. Až to nejhorší pomine i za pomoci chemie, teprve po té jsou na místě dobré rady pana Chuchmy. Přeju úspěch a to trvalý.

0 0
možnosti

Nejen v hlavě, ale v duši. A ta v hlavě nesídlí. Je mnoho lidí, kteří ve snaze přenastavit si v hlavě schéma vezmou pistoli. Prý nejlepší trasa je z ucha do ucha. Jestli jste přišel na nějakou metodu léčení depresí, máte Nobelovku jistou. Nebo kulku do hlavy od výrobců psychofarmak. Zkouším Vaší metodu.. Jsem zdráv, jsem zdráv, jsem Napoleon doktore Chocholoušku.

0 0
možnosti
Foto

Ano, přesně takhle to funguje. Budete -li si říkat, že jste zdráv aniž byste tomu jakkoliv věřil, aniž byste věřil v sebe sama, aniž byste změnil způsob svého myšlení, pak budete na nejlepší cestě k Chocholouškovi. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Většinou je to v hlavě. Jde o to nastavit si v hlavě jiné schéma, třeba že jsem zdráv a budu zdráv.;-)

0 0
možnosti

Je opravdu propastný rozdíl mezi depresí a "depkou". Přidá-li se k tomu generalizovaná úzkostná porucha s ataky paniky, nic než cvokař a chemie Vás nemine. Tedy pokud Vás zoufalství nepřivede k alkoholu. Nechci strašit, ale Váš současný úspěch, jakkoliv vám ho přeju hrozí relapsem. Mírná deprese dá se rozehnat fyzickou prací. Ale těžká forma nikoliv. Na ataky úzkosti jsou výborné benzodiazepiny, ale tady sakra pozor! Při pravidelném užívání jsou těžce návykové. Takže Neurol ano, ale jen jako součást krabičky poslední záchrany. JInak deprese má hluboké a mnohočetné příčiny. Dědičnost, perfekcionismus, nenaplněné ambice, kruté superego a mnoho jiného. Psychiatři vidí jen výsledek- disbalanci neurotransmiterú. Přeju krásný den plný euforie. Ale jen aby to nebyla pro změnu manická fáze.

0 0
možnosti

M14i93l39a17n 85B64í42l26e16k

26. 8. 2016 21:23

Myslím, že za vašimi problémy nestojí deprese, ale "depka" a jistý druh fobie. Člověk s depresí, generalizovanou úzkostnou poruchou, panickou poruchou atd. není s to jen tak vysadit benzodiazepiny a AD. Píšete, že jste si vyrobila tabulku a analyzovala, co jíte, tělesné příznaky atd. - jenže toho člověk v náporu zmíněných nemocí bohužel schopen není. To nemá být námitka proti vám, naopak, jen bych se chtěl trochu zastat medikace, která je v těžších případech nezbytná.

2 0
možnosti
Foto

Antiedepresiva brát obden nemá vůbec smysl.

0 0
možnosti